CHCNAV i93

Топ-моделът CHCNAV i93 обединява ведно последните постижения на ГНСС и инерциалните технологии с двойна камера за визуално позициониране, трасиране и 3D моделиране. Умна система за управление на захранването позволява до 34 часа измервания като мрежов RTK роувър без зареждане.

CHCNAV i93

Основни характеристики

ГНСС приемникът е с 1408 канала за следене на сигналите от гражданския спектър на всички системи, с помощта на собствената iStar технология.

Визуалните RTK измервания с i93 съчетават ГНСС и инерциален сензор с дигитална камера за осъществяване на хибридна фотограметрична технология, позволяваща геодезическо 3D позициониране за броени секунди. Така се дава възможност за определяне на точки:

Визуалното трасиране е несравнимо по-удобно и може да се прилага както за точки и линии, така и за обекти от CAD файлове.

Последващата фотограметрична обработка позволява генерирането на 3D модели на отделни обекти, както и допълването на облаци, получени чрез снимане от въздуха.


CHCNAV i89

Компактният ГНСС приемник i89 Visual IMU-RTK разполага с 1408 приемателни канали, позволяващи следенето на сигнали от всички спътникови системи и обработката им с помощта на усъвършенстваните алгоритми за моделиране на йоносферната рефракция, заложени в софтуерното приложение iStar2.0. С технологията Auto-IMU се елиминира необходимостта от ръчна инициализация на инерциалния сензор, което допълнително повишава ефективността на работата на терена. Въпреки че тежи едва 750 g, приемникът разполага с батерия за 16.5 часа работа.

CHCNAV i89

Визуалнoтo позициониране и трасиране се осъществява благодарение на тясната интеграция на ГНСС, IMU и визуалните сензори, която се постига благодарение на:

 • Мощния 1.5 GHz процесор;
 • Адаптивната 5.8 GHz Wi-Fi комуникация с контролера;
 • Технологията VPT (Visual Pole Tip).

Точността на визуалните измервания се осигурява от двете висококачествени камери, с които случаите на неуспешно измерени точки намаляват значително.

Инерциалният сензор с честота 200 MHz позволява отпадането на ръчната иницаилзация и запазването на точността в рамките на 3 cm при наклон на щока до 60 градуса.

3D моделирането е приложимо както самостоятелно с i89 – напр. за заснемане на фасади, така и в комбинация с данни от заснемане от въздуха. Извършва се с помощта на стандартните продукти за предназначени за тази цел.


CHCNAV i83

Компактната IMU-ГНСС смарт-антена CHCNAV i83 разполага с невероятните 1408 (хиляда четиристотин и осем) приемателни канала, акумулаторна батерия за до 34 часа непрекъсната работа и много други примамливи качества, които правят уреда желан от геодезистите в ежедневната им работа.

CHCNAV i83

Основни характеристики

Благодарение на най-новата iStar технология, с i83 е възможно:

• Оптимално следене на 17 вида сигнали, излъчвани от спътниците от всички ГНСС;

• Започване на измерванията едва 30 секунди след включване на приемника.

Интегриран инерциален сензор (IMU) за измерване с наклонен щок, практически без загуба на точност.

Освен това, уредът разполага с полезни екстри като:

• Цветен дисплей на лицевия панел, който позволява визуализирането на най-важните текущи данни за измерванията и състоянието на приемника;

• Слот за SIM карта и сериен порт, даващи възможност за гъвкаво конфигуриране на системата за различни приложения.

CHCNAV i76

Visual RTK приемник, i76 е компактен и лек геодезически инструмент, проектиран за осигуряване на висока точност и комфортна работа в предизвикателни условия. Тежи само 450 g, което го прави с 40% по-лек в сравнение с индустриалните стандарти, а също и наполовина по-малък.

CHCNAV i76

Основни характеристики

i76 е оборудван с приемателен модул с 1408 канала, инерциален сензор за наклони до 60 градуса и две широкоъгълни камери.

С CAD+AR технология за визуално трасиране позволява ефективността на работата да се повиши с до 40%.

Управлява се с един бутон и LED индикатор. Акумулаторната му Li-Ion батерия осигурява 17 часа непрекъсната работа.

С ергономичен дизайн, издържа падане от височина 2 m и е защитен от проникване на прах и влага съгласно стандарта IP68.


CHCNAV i73+

Миниатюрният CHCNAV i73+ е IMU-RTK приемник, в който комфортната лекота се съчетава с широките възможности на уред от висок клас. Разполага с вграден предавателно-приемателене UHF радиомодем, благодарение на който може да служи като RTK роувър, а също и за базова станция.

CHCNAV i73+

Основни характеристики

Лека и компактна, смарт-антената i73+ позволява:

 • Измервания с наклонен щок, които не се нуждаят от специална подготовка, освен кратко калибриране, извършвано на място за не повече от 3 секунди.
 • Високоточно координиране и трасиране с корекции от VRS мрежи или собствени базови станции.

Освен това, приемникът i73+:

 • Поддържа всички видове безжични комуникации за максимално улеснен достъп до ресурсите му.
 • С единствения си USB-C порт позволява обмен на данни и зареждане на вътрешния акумулатор.
 • С несменяемата си Li-Ion батерия осигурява полева работа с продължителност над един работен ден.


Trimble R580 / R2

ГНСС приемниците Trimble R580 и R2 са професионални решения за геопространствени приложения, адаптивни в извънредно широки граници по отношение на следените спътници, източниците на корекции и постиганата точност. С тях работата е възможна при всякакви обстоятелства и навсякъде.

Trimble R580 / R2

Основни характеристики

 • Сдвояват се със смартфони, таблети и други устройства за събиране на данни, с инсталиран геодезически или ГИС софтуер на Trimble.
 • Приемат сигнали на различни честоти, от множество спътникови системи.
 • Моогат да си служат с корекции от спътници (RTX) и наземни източници – наземни станции и мрежи, чрез клетъчни комуникации или по радиото – в UHF диапазона.
 • Имат гъвкави възможности за избор на конфигурация и точност – от субсантиметровия до метровия порядък.
 • Компактни, интегрирани, лесни за обслужване и високо производителни.

Trimble Catalyst

Trimble Catalyst е софтуерен ГНСС приемник, в който единственото специализирано оборудване е антената DA2, свързваща се безжично към таблет или смартфон с операционна система Android или iOS. Софтуерът Catalyst се инсталира на тази платформа и се активира чрез избран абонаментен план (1) само в периодите, когато трябва да се извършват теренни измервания – за един месец или определен брой предплатени часове, и (2) с необходимата точност – от сантиметрова до субметрова, осигурявана с помощта на RTX корекции. Благодарение на това се избягват значителните инвестиции за добиване на оборудване и се оптимизират текущите разходи.

Trimble DA2 Catalyst

Основни характеристики

 • DA2 антена с интегрирана електроника и Trimble ProPoint технология за позициониране.
 • Софтуерен ГНСС приемник, инсталиран на собствена Android или iOS платформа – смартфон или таблет.
 • Мултисистемен, мултичестотен, с избираема точност – от сантиметрова до субметрова, в зависимост от избрания абонаментен план.
 • Работи със спътникови RTX корекции – според абонаментния план, и с RTCM корекции от VRS мрежи.
 • Безжично свързване на антената DA2 със смартфона или таблета.
  Лек и здрав, захранван през USB от външен източник.
 • Гъвкави възможности за монтиране към щок и закрепване на DA2 към смартфон или таблет.
 • Приложен софтуер Trimble Penmap, TerraFlex или друг по избор.

Благодарение на тези характеристики се избягват значителните инвестиции за добиване на оборудване и се оптимизират текущите разходи.

Свързани рубрики